Kakšno mizo izbrati za majhno kuhinjo?

Majhna kuhinja je poseben izziv pri urejanju stanovanja. Težavno je izbrati kuhinjsko mizo prave velikosti, da bo primerna in praktična. Tu je pregled optimalnih rešitev na tem področju, o katerih je vredno razmisliti in, ki jih priporočajo sami notranji oblikovalci.

Raztegljive kuhinjske mize

Če je prostor res majhen, člani gospodinjstva pa si kljub vsemu želijo skupne mize, bo raztegljivo oz. zložljivo pohištvo verjetno najboljša izbira. Zanimiva rešitev je tudi mizna plošča, pritrjena na steno, ki jo med kuhanjem preprosto zložite, tako da ne bo motila oseb v prostoru.

Majhna kuhinja je poseben izziv pri urejanju stanovanja. Težavno je izbrati kuhinjsko mizo prave velikosti, da bo primerna in praktična.

Prava oblika, ki se ujema z notranjostjo

Drugi kriterij izbire je oblika. Kuhinjske mize majhnih dimenzij morajo biti predvsem pravokotne ali kvadratne, saj jih tako lažje postavite ob steni. Pomembno je tudi, da je okvir čim bolj preprost, da bo mogoče stole popolnoma poravnati. Če bodo noge kakšnih posebnih oblik, se lahko izkaže, da bodo stoli močno štrleli čez rob pohištva, kar bo otežilo premikanje po prostoru.

Dimenzije po meri

Drugi vidik je prava velikost. Tukaj morate poskusiti sami preveriti, katera velikost mize bo optimalna. Ključna bo predvsem razdalja delovne plošče od kuhinjskega pohištva in to, da miza ne ovira pri odpiranju omar ali predalov. Na srečo je trenutno ponudba, ko gre za kuhinjske mize, res široka, zato lahko tudi lastniki majhnih stanovanj najdejo kos pohištva, ki jim ustreza, ki je hkrati lep in praktičen za uporabo.

Kot lahko vidite, izbira kuhinjske mize ni lahka naloga. Vendar pa lahko tudi v majhnih prostorih postavite ne preveč veliko mizo, ki vam bo omogočila, da skupaj jeste obroke. Miza je tudi z več vidikov praktičen kos pohištva, saj je dodaten prostor za pripravo jedi, kar je še posebej pomembno, če je prostora na pultu razmeroma malo.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *