Izbira pravega sesalnika

Določene naprave so v gospodinjstvih tako nujne, kako zrak, ki ga dihamo in izmed njih so zagotovo tudi sesalniki. Njihovo osnovno funkcijo bi strnili tako, da so to naprave, ki učinkovito in hitro odstranjujejo različne smeti iz tal, večinoma pa delujejo na podlagi črpalke, ki ustvarja dovolj močan vakuum da le-ta lahko uspešno posrka delce različnih velikosti. Ker je na trgu izbira raznolika in pestra, je odločitev lahko tudi težavna.

V osnovi sesalnike delimo na vodne, suhe in robotske. Napogostejši, tudi zaradi žepu prijazne cene, so suhi. Te med drugih odlikuje enostavnost uporabe, saj se smeti zbirajo v vrečki znotraj sesalca, ki jo po določenem času preprosto zamenjamo. Vodni sesalci imajo že malce bolj zapleten mehanizem delovanja, saj se nesnaga filtrira v zbiralnik z vodo, ki jo moramo po vsaki porabi menjati, to pa je malce bolj zamudno opravilo. Obstajajo tudi takšni sesalci, ki imajo mokro suho delovanje, a so namenjeni bolj trdovratnim in zahtevnim prostorom.

Za tiste, ki imajo težave z alergijami, se še posebej priporočajo sesalniki s HEPA filtrom, saj ta poskrbi, da še najbolj majhni delci ne bodo iz sesalnika uhajali nazaj v prostor. Najnaprednejši modeli pa so robotski, ki so sposobni zaznavati robove in se jim izogniti, po prostoru pa se premikajo kar sami in tako delo opravijo namesto vas. Seveda je tudi cena za takšnega hišnega pomočnika temu primerna.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *