kopalniško pohištvo

Različni materiali kopalniškega pohištva

Ko kupci izbirajo kopalniško pohištvo, jih med drugim zagotovo najbolj skrbi to, da material ne bo zmogel zdržati intenzivne toplote pa tudi vlažnosti v kopalniškem prostoru. Zavedati pa se je treba, da večina pohištva za kopalnice izdelana iz vodoodpornih materialov. To mu zagotavlja, da lahko dovolj dolgo obdrži dovolj lep videz in da ostane uporabno.

Proizvajalci za kopalniško pohištvo uporabljajo najrazličnejše materiale. S tem želijo zadovoljiti širok spekter okusov in stilov kupcev. Na voljo je pohištvo za kopalnico iz masivnega lesa, iz mediapana, iverola, stekla, kamna in ne nazadnje iz aluminija.

Preprečevanje vpliva plesni in vlage na kopalniško pohištvo

Številne enote za kopalniško pohištvo so zapečatene s kakovostnimi robovi. Ti lahko na izjemno učinkovit način preprečujejo, da bi plesen ali pa vlaga lahko vplivala na videz pa tudi na samo funkcionalnost. Značilne so tudi nastavljive noge pohištva, ki v veliki meri poskrbijo za preprečevanje neposrednega stika pohištva z mokrimi tlemi.

Izdelovalci pohištva za kopalnice torej dajejo čisto vse od sebe, da so lahko enote za shranjevanje dovolj praktične, obenem tudi elegantnega izgleda.

Prav tako se trudijo, da so se sposobne dovolj dolgo spopadati s kondenzacijo in temperaturo v kopalniškem prostoru.

Kakšno vrsto kopalniškega pohištva izbrati?

Ko vas zanima kopalniško pohištvo, se seveda ne osredotočate zgolj na materiale, temveč imate v mislih tudi različne vrste. Na voljo so kar štiri glavne vrste pohištva za kopalnico. To so kosovno, garniturno, kosovno sistematsko in elementarno sistematsko pohištvo.

kopalniško pohištvo za shranjevanje
V kopalniškem prostoru boste zagotovo perilo in kopalne brisače. Na voljo so kar štiri glavne vrste pohištva za kopalnico.

Za kosovno sistematsko pohištvo je na primer značilno, da je sestavljeno iz omaric in iz komponent istega dizajna. Elementarno sistematsko pa se sestavi iz več kosov pohištvo. Če se odločite za kosovno kopalniško pohištvo, pomeni, da boste kupili posamezno omarico, ogledalo ali pa kakšen drug kos pohištva. Garniturno pohištvo za kopalnico pa boste sestavljali po posameznih komponentah, ki pa jih ne boste mogli nakupovati samostojno oziroma posamično.

Enote za shranjevanje v kopalnici

V kopalniškem prostoru boste zagotovo veliko shranjevali. Če ne drugega, pa verjetno perilo in kopalne brisače. V tem primeru so koristno kopalniško pohištvo tako imenovane enote za shranjevanje. Te so lahko različne. Na voljo so nizke in bolj široke ali pa visoke in nekoliko bolj ozke.

V mislih imejte, da ni nujno potrebno, da izbrano kopalniško pohištvo zavzame veliko prostora. Predvsem pa mora biti dovolj praktično, kompaktno pa tudi elegantnega videza.

V kopalnici ustvarite pravi raj za tuširanje

Ko obnavljate ali povsem na novo opremljate kopalniški prostor, med drugim ne smete pozabiti, kako naj bi izgledala nova tuš kabina. Tudi ta je lahko različnih vrst. Med bolj priljubljenimi so na primer kotne kabine za tuš, seveda lahko izberete tudi kakšno modernejšo izvedbo. Najpomembneje pa je, da si v kopalnici s primerno izbiro tuš kabine ustvarite pravi mali raj za tuširanje.

kotne kabine za tuš
Najbolj priljubljene so kotne kabine za tuš, s katero si ustvarite pravi mali raj za tuširanje.

Kvadratna oblika tuš kadi vam lahko v kopalnici ponudi veliko prostora za povsem sproščeno tuširanje. Za piko na i poskrbijo izvrstna steklena tuš vrata, ki so lahko kaljena, prozorna ali pa s kakšnim ornamentom. Poleg primerne zaščite kopalnici lahko dajo tudi izjemno velik dizajnerski pridih.

Klasična kotna tuš kabina

Klasične kotne kabine za tuš veljajo za najpreprostejšo možnost namestitve v kopalniški prostor. Na voljo je polkrožna oblika ali kvadratna oblika. Vanjo vstopite in za seboj zaprete vrata. Med prhanjem v prostoru zato ne naredite poplave. Takšna možnost se lahko vgradi na tla ali pa na tuš kad.

polkrožne ali kvadratne kabine za tuš
Polkrožno ali kvadratno obliko kotne kabine za tuš lahko najlažje umestite v prostor.

Ko boste izbirali najprimernejšo tuš kad, lahko izbirate tudi med različnimi globinami. Kar pa se tiče samega nameščanja kotne kabine za tuš, pa to poteka v več korakih. Najprej je seveda na vrsti merjenje, nato pritrditev okvirja kabine na steno, sestava preostale tuš kabine. Sledi še vstavitev stekla v profile in vezava, ne nazadnje tudi dobra zatesnitev vseh spojev. To se lahko izvede s pomočjo tesnila ali silikona.

Tipi vrat za tuš kabine

Kotne kabine za tuš imajo lahko različne tipe vrat. Na voljo so drsna vrata, zaobljena vrata, nihajna vrata, enopanelna vrata.

Različne vrste kotnih kabin za tuširanje

Najbolj razširjena so nihajna vrata za kotne kabine za tuš. Takšna vrata so sestavljena iz treh delov. Postavljena pa so na posebne nosilce. Zapirajo se tako, da jih potegnete po nosilcu. Zavzamejo samo nekaj prostora, navadno se jih rabi pri samostoječih pršnih kabinah. Za čiščenje so vrata povsem preprosta.

Za majhne kopalnice so odlična izbira zaobljena vrata za tuš kabine. Zavzamejo namreč izjemno malo prostora.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *