Namizna svetilka

Če veliko časa preživite za pisalno mizo oziroma za računalnikom ali pa če zelo radi berete, se ukvarjate z ročnimi ali kakšnimi drugimi ustvarjalnimi deli, vam bo zelo prav prišla namizna svetilka, ki bo poskrbela za dovolj svetlobe pri delu, da ne boste preveč obremenjevali oči. Stropna in stenska svetila namreč razpršeno osvetlijo cel prostor, medtem ko lahko namizno svetilko uporabite za to, da vam da močno in direktno usmerjeno svetlobo točno tam, kjer jo v tistem trenutku potrebujete.

Še posebej je pomembno, da poskrbite za dobro osvetlitev pisalnih miz vaših otrok, saj bodo tam zaradi opravljanja domačih nalog, učenja, risanja, preživljanja časa za računalnikom in tako dalje, preživeli zelo veliko časa. Šolsko delo od otroka, še bolj pa od mladostnika pogosto zahteva, da za mizo preživi kar nekaj ur in da se uči tudi takrat, ko je že malo utrujen. Vedeti morate, da so takrat utrujene tudi oči, zato je nujno, da dobijo dovolj kvalitetne svetlobe, ki jim bo pomagala, da zaradi utrujenosti ne bo prišlo prevelikega obremenjevanja.

Če mislite, da računalniški ekran dovolj osvetli prostor za delo z računalnikom, se motite, saj temu ni tako. Tudi pri računalniškem delu so namreč nujni drugi viri svetlobe, saj prav kontrast med temo v prostoru in močno osvetljenim ekranom lahko povzroči težave z očmi, kar se pozna predvsem pri dolgotrajnem delu ali pri tistih ljudeh, ki imajo dioptrijo, uporabljajo leče ali imajo z vidom kakšne druge težave. Če tega ne želite, si tudi za delo z računalnikom priskrbite namizno svetilko.

Svetila, ki jih uporabljamo, ko sedimo za mizo, morajo biti oblikovana tako, da jih lahko poljubno premikamo oziroma namestimo v tak položaj, ki bo v določenem trenutku ustrezal našemu delu in našim očem. Pred nakupom namiznih luči preverite, v katere smeri se dajo premikati in kako vse se jih da nastaviti, predvsem pa morajo biti narejene iz kvalitetnih materialov, ki se kljub nenehnim premikom ne bodo obrabili oziroma se luč zaradi njih ne bo pokvarila, ampak vam bo še dolgo služila tako kot na začetku.

Preden izberete ustrezno luč za mizo, preverite tudi to, kako se jo pritrdi nanjo oziroma, ali gre za samostoječ izdelek ali pa je morda potrebna montaža. Nekatere luči se zgolj pripne na mizo, kar je uporabno takrat, kadar veste, da boste luč večkrat premikali, druge pa so oblikovane tako, da jih pritrdite z nekaj vijaki ali kako drugače.

Še najbolj od vsega pa je pri izbiri luči pomembno to, za kako močne žarnice so namenjene. Šibka svetloba pri delu za mizo prav nič ne pomaga, zato se raje odločite za model, ki omogoča tudi uporabo močnejših žarnic, ki bodo vaš delovni prostor osvetlile tako, kot je treba. Za nakup, ki ga predstavlja namizna svetilka naj vam ne bo škoda odšteti tudi nekaj več denarja. Vedeti morate namreč, da gre za naložbo v zdravje vaših oči, ki vam bodo zelo hvaležne, če bodo dobile ustrezno svetlobo oziroma svetlobo, ki jo potrebujejo pri delu za pisalno mizo.

Notranja drsna vrata prihranijo veliko prostora. Vrata, elegantno vgrajena v pregradno steno ali drsajo vzdolžno ob njej. Preberi več …

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *