Reflektorji led skrbijo za popolno varnost

Pred nekaj leti sem na podeželju kupil zemljišče, kjer sem postavil obrtno delavnico. Ukvarjam se z lesarstvom in pred tem sem delal kar v hiši svojih staršev, a je tam prostor postal premajhen, saj sem zaposlil tudi še dva mizarja in kupil tudi kar nekaj opreme.
Postavil sem torej delavnico, z ženo pa sva se dogovorila, da bova kasneje postavila poleg še hišo. Zdaj imava oboje in sva se že tudi preselila, kljub temu, da naj bi podeželje veljalo za bolj kot ne varno, pa naju je hitro izučilo, da ni tako.

Reflektorji led za preganjanje nepridipravov

Ko je delavnica že stala in je v njej že stekla dejavnost, smo po dveh mesecih naleteli na neljub prizor – vrata v delavnico so bila vdrta. To je bilo v času preden sem uspel namestiti video nadzor. Na srečo v delavnici ni manjkalo nič kaj dragega, saj je bilo vse ročno orodje varno pospravljeno v zaklenjeni in zapahnjeni sobi, vendar bi lahko bilo tudi slabše – ne le, da bi lahko odnesli ročno orodje in material, temveč bi lahko nastala tudi škoda na samih strojih. Tako da sem kar hitro poskrbel za video sistem in za reflektorje led, ki se sprožijo ob zaznanem gibanju. Tako se okolica delavnice hitro povsem razsvetli, ker reflektorji led ne porabijo veliko energije, pa me niti ne moti, če se ponoči vključijo ob vsakem zajcu ali srni, ki pride mimo. Glavno, da prestrašijo morebitne nepridiprave in jih odvrnejo od tega, da bi poskušali še kdaj vdreti v notranjost.

Mestna dekleta na podeželju

Ko sva se z ženo preselila v najino novo hišo, pa sva naletela še na novo vrsto strahu, ne le na strah pred pravimi nepridipravi. Žena, ki je celo življenje preživela v mestu, si je sicer vedno želela selitve na podeželje in v lastno hišo, vendar pa nanj niti ni bila najbolj pripravljena …
Ponoči jo je bilo strah vsakega šuma in večkrat sem moral vstati ter pogledati skozi okno, kaj se dogaja. Običajno je šlo zgolj za kakšno žival, ki se jemalo bolj približala hiši,ali pa tudi zgolj za veter – če živiš v mestu, pač nisi vajen, da se na podeželju sliši veliko nenavadnih šumov. In kaj sem naredil? Nazadnje sem led reflektorje, ki se vključijo ob zaznanem gibanju,namestil tudi na vrt za hišo, da se je ta zagotovo razsvetlil, če je pretila kakšna »nevarnost«. Ampak po nekaj mesecih se je žena na srečo privadila podeželskih zvokov, stalno vključevanje luči ponoči pa jo je začelo motiti. Tako da so sedaj reflektorji led nastavljeni tako, da se vključijo le, če gre za gibanje tik ob hiši – torej takrat, kadar zvečer ona ali jaz hodiva po vrtu in nama pride svetloba precej prav.

Nakupujete otroška svetila? Potem le preberite naš najnovejši članek na to temo.

stropna svetilka

Svetila za notranjost našega doma

Dobra osvetlitev notranjih prostorov našega doma je izredno pomembna iz številnih razlogov. Kakovostna stropna svetila nam bodo omogočila, da bo v vsakem prostoru dovolj svetlobe.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *