Senčnik za voziček

senčnik za voziček

Pri skrbi za otroka vsak starš pazi na to, da svojemu malčku nudi le najboljše. Predvsem v prvih letih življenja malega bitja ne smemo sklepati nikakršnih kompromisov, pri katerih bi lahko trpela varnost dojenčka, zato moramo biti vedno pozorni na to, da je otrok primerno zaščiten pred morebitnimi škodljivimi dejavniki. Enako seveda velja pri sprehodih, ko je dojenček lahko izpostavljen številnim bolj ali manj škodljivim nevarnostim. Čeprav velja, da je najbolj prijeten sprehod prav v sončnem vremenu, se je potrebno zavedati, da prav sonce samo lahko otrokom tudi škoduje. Na srečo je zaščita pred soncem zelo preprosta – uporabimo le senčnik za voziček!

Senčnik za voziček je učinkovit pri zaščiti malčka pred soncem, saj nudi pravzaprav edino popolnoma zanesljivo zaščito pred soncem – senco. Če otrok ni izpostavljen soncu, potem nam ni treba skrbeti za morebitne škodljive učinke sonca, torej nas uporaba senčnika za voziček lahko takoj pomiri. Bolj zahtevna pa je morda izbira pravega senčnika za vaš voziček, saj je na voljo več različnih modelov in izvedb.

Najbolj pogosto opazimo senčnike, ki so v obliki majhnega dežnička. Takšni senčniki so priročni in enostavni za uporabo, ter nudijo zadosti zaščite pred soncem. Poleg tega jih lahko zelo enostavno pospravimo in prenašamo naokoli, saj ne zasedejo veliko prostora. Njihova slabost pa je ta, da zasenčijo le omejen del vozička, odvisno od tega, kako senčnik nastavimo. Mame se v zvezi s senčniki največ pritožujejo nad tem, da jih je treba neprestano prilagajati – ob sprehodu se smer vozička pogosto spreminja, zato se spreminja tudi smer sončnih žarkov, kar pomeni, da je treba senčnik vedno znova namestiti v primeren položaj. Dodatne preglavice lahko povzroča veter, ki tiste manj kvalitetne senčnike brez težav premika.

Druga izbira pa so senčniki, ki predstavljajo nekakšno dopolnitev vozička. Ti se namestijo na strešico vozička ali lupinice, ter tako pokrijejo vso potrebno površino, ne da bi morali senčnik posebej nastavljati. Takšen senčnik za voziček je sicer nekoliko večji in bolj neroden, vseeno pa je enostaven za uporabo in zelo učinkovit, poleg tega pa ne ovira pogleda v notranjost vozička. Cenovno sta obe opciji podobni, na koncu pa moramo seveda izbrati tisto, ki bo kar najbolje zaščitila malčka v vozičku oziroma lupinici. Izkušene mamice bodo znale svetovati tudi pri uporabi različnih improviziranih senčnikov, ki so lahko prav tako učinkoviti, a vseeno velja, da se je bolje zateči k preverjenim rešitvam.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *