Otroški vozički za dvojčke

Vsak naraščaj je za bodočega starša pravi čudež. Takoj, ko izvemo spol otroka, smo vzhičeni. Kaj pa, če vam ginekologi povedo, da pričakujete dvojčka? Potem je tukaj dvojno veselje, ki ga boste čez devet mesecev lahko pestovali v rokah. Dvojčki so redkost, vendar pa veliko veselje za bodoče starše. Le malokdo ima priložnost, da je v življenju obdarjen z kar dvema otrokoma hkrati. Vsekakor pa dva otroka oziroma dvojčka pomenita dvojni strošek. Glavna stvar, na katero morate pomisliti, preden se odpravite po nakupih za pripomočke je – kakšen voziček potrebujete?

Na srečo dandanes proizvajalci delajo otroške vozičke za dvojčke, zato se starši lažje odločijo za model. Vseeno pa poznamo dva različna tipa otroških vozičkov za dvojčke – vzporedna in zaporedna košara. Vsaka ima svoje prednosti in slabosti, vendar pa se mora vsak starš odločiti, kaj mu bo najbolj ustrezalo. Dvojna sreča, dvojni dogodek, vse je dvojno. Tako mora biti tudi pri nakupu ustreznega otroškega vozička. Dvojna košara za dojenčka je postavljena zaporedno ali pa vzporedno. Vsi namreč omogočajo veliko prilagodljivost. Vsaka vrsta pa ima prednosti, v katerih boste uživali tako starši, kot tudi otroka.

Vzporedni otroški vozički za dvojčke so narejeni tako, da otroka ležita drug zraven drugega. To precej posnema lego v maternici.

Na ta način se zagotovo počutita varna in precej domače. Takšni vozički zasedejo manj prostora in so precej primerni za novorojenčke. Vzporedni vozički prav tako nudijo enostavno nameščanje košare ter športnega dela. Seveda pa so tukaj tudi zaporedni otroški vozički, kjer košari sledita eden za drugo. Prednost takšnega vozička je v sami širini, saj je takšen, kot normalen voziček.

Pri starših, ki bodo kmalu dobili dvojčke, je zelo priljubljen vzporeden voziček. Ne le, da ima starš vedno znova pregled na oba otroka hkrati, marveč so navadno bolj priljubljeni tudi zaradi posnemanja lege maternice. Dvojčka se vedno znova rada vidita in v zaporednem vozičku se bosta lahko gledala. Sicer pa je vse na tem, kako se bosta bodoča starša odločila. Najbolje je, da povprašate za različne nasvete.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *